Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

Ονειρεύομαι συχνά νερά. Πολλά νερά. Νερά που ξεδιψούν και λειαίνουν τους βράχους και μετά εξατμίζονται για να γεννήσουν αδέρφια.



Ονειρεύομαι και παιδιά. Πολλά παιδιά, όλων των φυλών, που τρέχουν γδέρνοντας τα γόνατά τους στα χαλίκια και, γεμίζοντας το πρόσωπό τους λάσπες, γελάνε. Και άλλα που παίζουν προσηλωμένα με κύβους και κούκλες.




Ονειρεύομαι αρκετές φορές βιβλία. Πολλά βιβλία, με πράσινα ποιήματα και μαγικά ξόρκια, με ιστορίες που κάνουν τους μεγάλους να στριμώχνονται ο ένας κοντά στον άλλο, από φόβο ή από αγάπη -το ίδιο είναι.




Τέλος ονειρεύομαι γαλήνη. Τόση γαλήνη που να μη μένει πια χώρος για κανέναν άλλο θόρυβο, εκτός από το κελάρυσμα του νερού, το γέλιο των παιδιών και το αργό ξεφύλλισμα των σελίδων.






Όλο τέτοια ονειρεύομαι. Μετά πέφτω για ύπνο, γαμώτο.

6 σχόλια:

Φαίδρα Φις είπε...

τι σύμπτωση!

φιλιά

NinaC είπε...

Μήπως τρώτε βαριά όταν είστε ξύπνιος?

:P

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Φαίδρα
Δεν υπάρχουν συμπτώσεις πίσω από τα όνειρα, μόνο συνομώτες του ονείρου πίσω από τις συμπτώσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@nina,ιέρεια του εγκλήματος

α)Ο πληθυντικός σου με θλίβει ανυπόφορα

β)Οι φίλοι μου ξέρουν ότι δεν τρώω τα βράδια (με την εξαίρεση του καταστροφικού συνδυασμού θάλασσας, παρέας και ούζου, στον οποίο έχω μειωμένες αντιστάσεις)

γ)Ακόμα κι όταν τρώω το κάνω σαν πουλάκι (και παρά τα 88 κιλά μου δε θα σου επιτρέψω να φανταστείς γύπες ή... πτεροδάκτυλους)

δ)Και τη Μεγάλη Παρασκευή που νήστεψα τα ίδια σκατά όνειρα έβλεπα. Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια (αφού έχει προλάβει να σηκώσει τα πόδια, στους πάτρωνές της)

NinaC είπε...

@Ο πληθυντικός δεν είναι ευγενείας, είναι μεγαλοπρέπειας! :P

Αν δεν φταίει το φαΐ, κάτι άλλο ευθύνεται. Πρέπει να το ψάξουμε! :P

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ninac
Ψάξε-ψάξε-δε θα το βρεις (ούτε και συ)!