Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-2

Ξεχάστε τα SMS για τη EUROVISION.



Θυμηθείτε τα SOS για τον ΠΛΑΝΗΤΗ.




Στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης– στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή «Ώρα της Γης». Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν [δραστικά και αμετάκλητα] τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα έλεγε και ο ανεπανάληπτος Μητσικώστας: “Η δημοσίευση αυτή είναι yeaah, super, αισθάνομαι… yeah…!”

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα έλεγε και ο ανεπανάληπτος Μητσικώστας: “Η δημοσίευση αυτή είναι yeaah, super, αισθάνομαι… yeah…!”

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη για το διπλό σχόλιο. Δεν ξέρω πως το κατάφερα αυτό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Το διπλό σχόλιο προφανώς δίνει έμφαση, δοκιμασμένο κόλπο!

Δε βλέπω τηλεόραση, μα υποθέτω πως το "γιέα!" αντιστοιχεί στην πρώτη φωτό και στον εθνικό μας αοιδό. Ε;

nikitas είπε...

...και λέω, πες με αντιδραστικό ή και συνήγορο του διαβόλου, εκτός από το να κλείσουν τα φώτα επί μια ώρα στις 20.30 του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2009, αυτό το ένα δις και πλέον συνάνθρωποι (επίτρεψέ μου να αμφισβητήσω το πλήθος..) τι κάνουνε γι αυτή την έρμη τη Γή μας; λέω τώρα....

άντε βρε καλό βράδυ..

Schrödinger's Cat είπε...

Πρέπει να κλείσω και το κομπιούτερ; Τα φώτα υποφέρονται, το κομπιούτερ όχι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Πω-πω! Γεμίσαμε μεταμοντέρνους μηδενιστές και απαρηγόρητους θετικιστές! :-)

@nikitas
Εν μέρει έχεις δίκιο. Και για να μη μιλήσω για τους άλλους, καλά θα κάνω να κοιτάξω πρώτα τις δικές μου ενεργοβόρες συνήθειες.

Όμως, δεν πρέπει να παραβλέπεις πως κάθε μορφή ακτιβισμού (πόσω μάλλον μία ευρείας κλίμακας) αποτελεί αφενός τροφή για το πνεύμα (συνειδητοποίησης του υποκειμένου), όσο και σφυρηλάτησης της αγωνιστικότητας (κάτι στο οποίο βοηθάει η μαζικότητα).Αν μη τι άλλο δηλαδή.

Και τα δύο προαναφερθέντα θα μας χρειαστούν στο άμεσο μέλλον, τι λες;

@S.C.
Σωστά κατάλαβες, τα φώτα είναι μόνο η αρχή!

Πάντως και πέρσι που τα κλείσαμε με τη Σοφία μιά χαρά περάσαμε. Με τα κεράκια μας, με το τζάκι μας,χάρμα. Μετά, ποιός νοιάζεται για κομπιούτερ; Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, νοσταλγώ το μέλλον όπου το παρελθόν θα εκδικείται μέσα από την έλλειψη όλων αυτών που δομούν την επίπλαστη υλικοκεντρική δομή στην οποία μας έχουν κλειδωμένους.

Υ.Γ.Μόλις έχασα καμιά εικοσαριά φίλους του ιστολογίου!

Filandeza είπε...

Εγώ πάντως λέω να τα σβήσω όλα. Και την τηλεόραση που έτσι κι αλλοιώς μου 'ρχεται συχνά πυκνά να την πετάξω από το παράθυρο (δεν ανοίγει όμως το άτιμο) και τον υπολογιστή.
Εδώ και μερικούς μήνες στη δουλειά μας πιπιλάνε το μυαλό με΄μία καινούργια μόδα, το green ICT. Αυτό λεέι πρέπει να κάνουμε. Ε, λοιπόν, τους λέω, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το κλείσουμε το ρημάδι το κομπιούτερ και γινόμαστε αμέσως πράσινοι. Τώρα πράσινοι από το κακό μας γιατί μας τρώνε τα δάκτυλα να πληκτρολόγησουμε σχόλια σαν αυτό ή πράσινοι λόγω οικολογίας, λίγο δύσκολο να το προσέξει κανείς χωρίς φώτα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Filandeza
Είναι πολλά τα μικρά πράγματα που μπορούμε άκοπα να κάνουμε τοποθετώντας το οικολογικό λιθαράκι μας. Εξάλλου η "Οικολογία" δεν είναι μια κατασκευή "κάπου εκεί έξω". Είμαστε εμείς και η διαλεκτική μας με το χώρο και τη φύση.

Όπως είπα, το ρεύμα είναι μόνο η αρχή! Καλύτερα γιαλαντζί πράσινοι στο σκοτάδι, παρά τυφλοί καταναλωτές στα λαμπρά φώτα. :-)