Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ -ΑΡΚΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ

Δεν τον προλαβαίνουμε τον θαλάσσιο ελέφαντα Παγκάλ. Διαβάστε τι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στην "Κυριακάτικη των Πάγων":
# "...ευτυχώς που ηττήθηκε το Πιγκουινιστικό Κόμμα στον Εμφύλιο".

# "Το ΚΚ Πιγκουίνων διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία".

# "Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΠιγκουίνων είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας"

# "Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρ. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάν".

# "Το άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΠιγκ. και του ΣΥΝΠιγκ"

# "Στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακοι όπου το πολίτευμα δεν λειτουργεί. Κι αυτό γίνεται με την υποστήριξη δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΣΥΝΠιγκ και του ΚΚΠιγκ. Είναι απαράδεκτο και θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει το νόμο, τότε θα εφαρμόσουν το νόμο αυτοδικώντας οι πολίτες".

# "Με τους λαθρομετανάστες έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Αρκτική παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει".
* (Δημοσιογρ.) Απέλαση;
# " Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών".


Όλα αυτά βέβαια θυμίζουν αρκετά τα γρυλίσματα του Λύκου της Τούνδρας και τις υλακές των ομοίων του. Λέτε να είναι τυχαίο; Δε μας το ξεκαθάρισε κι ο θαλάσσιος αρχιελέφαντας με το μουστάκι, Παπαγάμα. Κάνει ωστόσο πολύ κρύο εκεί στην Αρκτική και μόνο τα παχύδερμα επιβιώνουν. Να, όπως ο Παγκάλ ας πούμε, που διακρίνεται στη φωτό να μασουλάει μερικούς αλλοδαπούς ιχθείς, αδημονώντας να επιστρέψει στον υπουργικό του θώκο και να κάνει τα λόγια πράξη.

4 σχόλια:

melen είπε...

To ζωάκι της φωτογραφίας παραείναι όμορφο μπροστά στον Παγκάλ.
Αυτός είναι σαν ύαινα με δέκα στομάχια.. δε χρειάζεται να είσαι ψάρι για να σε καταβροχθίσει

Ελπίζω από την ανεξέλεγκτη πείνα του να φάει σε κάποια στιγμή παραφοράς το κεφάλι του, πριν μας κάτσει στο σβέρκο μ΄όλον τον ανοικονόμητο όγκο του..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@melen
Το ξέρω από παλιά το παχύδερμο.Άκου ιστορία:

Θυμάμαι τότε στο Πανεπιστήμιο που διοργάνωνε ο σύλλογος των φοιτητών κάτι ψευτοημερίδες για την Παιδεία και έστελναν τα κόμματα εκπροσώπους. Συνήθως ερχόντουσαν να μας φωτίσουν τα σκοτεινιασμένα μας μυαλά ο Λιάπ από τις αρκούδες, ο Παγκάλ από τους θ. ελέφαντες και το Ανδρεικελάκι από τους πολύχρωμους πιγκουίνους. Για τον Λιαπ δεν έχω πολλά να πω. Και τότε μαλακίες έλεγε. Για τον υαλοδιανοούμενο, μέγα δειπνοσοφιστή, λάβρο γαύρο και άλκιμο παπαρολόγο Μιμ Ανδρεικελάκη, σημασία δεν είχε να πει κάτι ουσιαστικό, μα κάτι πρωτότυπο και γαργαλιστικό, όπως "η πολιτική είναι πόρνη" ή "χρειαζόμαστε ένα νέο Γουδί" και άλλα τέτοια ταχυδακτυλουργικά, να θαυμάζουν τα πλήθη που πλήρωσαν και εισητήριο. Αλληθώριζε και λίγο προς τη μεριά του Παγκάλ, φαίνεται το είχε χρυσώσει το χάπι από την κούνια του ο λαχανοεπαναστάτης.

Ο Παγκάλ όμως! ω! ο Παγκάλ! Βράχος ηθικής και βράχος αμετακίνητος στις απόψεις του, βουνό επιχειρημάτων και βουνό λίπους,αντί να μας πει για τα προβλήματα της Παιδείας αποδύθηκε σε ένα παραλήρημα κατά των κινητοποιήσεων των φοιτητών, των καταλήψεων, του συνδικαλισμού και γενικά οποιουδήποτε πράγματος είχε κόκκινη απόχρωση συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού και του ηλιοβασιλέματος.

Δυστυχώς δεν έβλεπε τα σάλια από το γλύψιμο του Μιμ που του λέρωναν το μπατζάκι ( διότι κοιτούσε διαρκώς το ρολόι του), δεν έβλεπε τους συνομιλητές του (έλεγε τα δικά του, όπως και οι άλλοι) και γενικά δεν έβλεπε την ώρα να πάει για φαί. Στο τελευταίο τον βοήθησαν κάτι αναρχοαυτόνομοι -καλή τους ώρα τα παληκάρια- φιλεύοντάς τον μερικά γιαούρτια
(δε θυμάμαι αν είχε παραγγείλει κι αυγά) και κόκκινες μπογιές.Ποιός είδε το Γέτι και δεν το φοβήθηκε! Εκεί να ακούσεις λεξιλογικό πλούτο! Εκεί να δεις σαβουάρ βιβρ θαλάσσιου ελέφαντα!

Φυσικά η ημερίδα έληξε άδοξα, με τον Μιμ να του τινάζει τη λερωμένη γραβάτα και τον Λιάπ να γελάει σα χάνος. Ο Τσίμ (συντονιστής) είχε προλάβει να κρυφτεί κάτω από τα έδρανα, όπως κάνει ακόμα, πάει να πει.

Είναι γουστόζικος τόπος αυτή η Αρκτική.

ΜΑΙΡΗ Η. είπε...

Θέλεις ν ακουσςις κι από μένα μια ιστορία?
Όταν ήταν τα παιδιά μου 2 χρονών για να γλιτώσω τις αποστάσεις πήρα μια απόσπαση για καποιο ΝΠΔΔ της ΓΓ Αθλητ της Αν. Αττικής.
Το ΝΠ διοικούσε μια 7/μελης επιτροπή ιδιωτών, επιχειρηματίες όλοι και σκληροπυρηνικά στελέχη της ΤΟ φυσικά. Αφού σκοτώθηκαν συντροφικά μεταξύ τους παραίτησαν δύο κι έφεραν στη θέση του ενός τον τοποτηρητή και κομματάρχη του Παγκάλ.
Δεν τον γνώριζα! Είδα να μπαίνει στο γραφείο ένα πράγμα ίδιο με τον Παφκάλ αλλα χωρίς γυαλιά και νεώτερο, που χωρίς καθόλου τακτ ζήτησε από την επιτροπή να συνεδριάσει σε διπλανό χώρο που ανήκε σε κάποιο Σύλλογο!!!!
Έκανε πρόταση να ειστρέψω στην υπηρεσία μου, γιατί είχε επιβαρυνθεί ο προϋπ/σμός με κάποιο κομπιούτερ κιενα ψυκτικό που ΘΑ αγόραζαν. (ήμουν η μοναδική εργαζόμενη στο χώρο και πληρωνόμουν από την υπηρεσία μου, όχι από το ΝΠ).
Δεν με είχαν ξανα αδικήσει, ρουφιανέψει και προσβάλλει έτσι ποτέ. Από αγανάκτηση έχω φωνάξει 3 φορές στη ζωή μου. Αυτή ήταν η δεύτερη.
>Δεν ξαναφάνηκε. Ασκούσε τα καθήκοντά του από μακριά Έτσι έγινε αναμόρφωση προϋπ/σμου και τα χρήματα αυτά τα ολίγα μαζί με άλλα πάρα πολλά μεταφέρθηκαν σε επιδιορθώσεις και έργα. Και εγκρίθηκε αμέσως. Και μετά από λίγο άρχισαν να φθάνουν και τα πρώτα τιμολόγια για έργα φαντάσματα.
Όταν έληξε η απόσπαση έφυγα χωρίς να κοιτάκω πίσω μου. Είχα τύψεις όμως που δεν έκανα κάτι να σταματήσω τον παχυδερμο φίλο κι έτσι το εμπιστεύτηκα σε κάποιον ελπίζοντας να βάλει κάποια τάξη.
Αποτελεσμα: Αυτος ο κάποιος μετά από λίγο ανέλαβε Πρόεδρος στο ΝΠ, διατήρησε την ίδια επιτροπή με μια αλλαγή. Τον φίλο του Παγκάλ τον έβαλε Ταμία δεχόμενος μάλιστα τα συγχαρητήρα του ίδιου του Παγκάλ με πολλές πομπώδεις εκφράσεις γι αυτή την επιλογή!!!
Αυτά!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Μαίρη
Εμ, ζουν ανάμεσά μας, δεν το είπαμε; Πάντως έχει αρχίσει να αναζωπυρώνεται η αλαζονία, το αισθάνομαι γύρω μου.