Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ' ΝΑΙ.

Η NASA όπως είναι γνωστό τραβάει φοβερές φωτογραφίες. Η ακόλουθη, τραβηγμένη από το Ραδιοτηλεσκόπιο CHANDRA, δείχνει ένα πάλσαρ και συγκεκριμένα το PSR B1509-58 (ή B1509 όπως θα το φωνάζαμε με το χαϊδευτικό του). Ένα πάλσαρ δεν είναι παρά ένα ταχύτατα περιστρεφόμενο αστέρι, ένας περιστρεφόμενος πολύχρωμος δερβίσης των ουρανών, που φτύνει ραδιοκύματα και ενέργεια γύρω του. Από κει προκύπτει και το όνομά του: PULSating stAR.


Ο συγκεκριμένος φίλος, ο B1509 ντε, είναι μόνο 1,700 ετών και απέχει μόλις 17,000 έτη φωτός. Να σημειωθεί ότι ένα πάλσαρ είναι αποτέλεσμα ενός άστρου που έχει καταρρεύσει λόγω έλλειψης ενέργειας (έχουν κι αλλού πετρελαϊκή κρίση, μη νομίζετε). Το μαγνητικό πεδίο στην επιφάνειά του (ιδίως στο μπλε τμήμα που είναι το πιο ενεργό) είναι 15 τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης, χρίζοντας το B1509 μια από τις μεγαλύτερες γεννήτριες του γαλαξία μας. Μη δοκιμάσετε να πλησιάσετε το ραδιόφωνό σας, θα το κλαίτε.
Το θέμα μας είναι πως κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι η συγκεκριμένη φωτό αναπαριστά το χέρι του Θεού που κινείται προς το κόκκινο φως! Αν το καλοκοιτάξετε, διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι...πόσο χιούμορ έχουν κάποιοι.
Για να μην τους το χαλάσω βέβαια, μέρες που'ναι, να δεχτώ πως πρόκειται για το δεξί χέρι του Θεού.
Γιατί το αριστερό είναι αυτό:

1 σχόλιο:

Schrödinger's Cat είπε...

Και μου έλεγαν κάποιοι πως ο θεός μας μουντζώνει και δεν το πίστευα.